WALUH (PUMPKIN)

1 WALUH

Waluh (Cucurbita) mencakup sekelompok tumbuhan merambat anggota suku labu-labuan (Cucurbitaceae) penghasil buah konsumsi berukuran besar bernama sama. Tumbuhan ini berasal dari benua Amerika, tetapi sekarang menyebar di banyak tempat yang memiliki iklim hangat.

Waluh mencakup beberapa spesies anggota genus Cucurbita, yaitu C. argyrosperma, C. maxima, C. moschata, dan C. pepo. Dalam beberapa pengertian setempat di Indonesia, waluh disebut sebagai “labu” saja, meskipun sebenarnya labu mencakup kelompok tanaman yang lebih luas, seperti labu air, labu ular, labu siam, dan beligo. Waluh dibedakan dari labu lainnya karena buahnya dimakan yang telah masak (biasanya berwarna jingga), berukuran relatif besar, berbentuk bulat sampai bulat telur dengan lekukan daun buah yang tampak jelas, dan berkulit keras. Pengertian waluh agak bermiripan dengan gabungan pumpkin dan beberapa squash dalam bahasa Inggris.

Buah waluh berwarna oranye karena mengandung beta-karotena (salah satu provitamin A dan juga sebagai antioksidan). Jika dipotong, buah ini mempunyai penampang yang mirip bintang, berbiji besar dan berwarna coklat atau putih. Daging buahnya renyah, rasanya manis dan sedikit asam. Daun muda waluh juga dapat dibuat sebagai sayur. (Sumber: Wikipedia)

2. WALUH

– 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

4 WALUH

5 WALUH

6 WALUH

7 WALUH

8 WALUH

9 WALUH

10 WALUH

11 WALUH

12 WALUH

13 WALUH

PUMPKINS THAT WILL SOON LOOK LIKE MICKEY MOUSE.

15 WALUH

16 WALUH

17.. WALUH

18 WALUH

19 WALUH

20 WALUH

21 WALUH

22 WALUH

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

24 WALUH

25 WALUH

26 WALUH

27 WALUH

28 WALUH

29 WALUH

30. WALUH

31. WALUH

32 WALUH

33 WALUH

35 WALUH

36 WALUH

37 WALUH

38 WALUH

39 WALUH

40 WALUH

41 WALUH

42 WALUH

43. waluh

HEALTH BENEFITS OF PUMPKIN

  • It is one of the very low calorie vegetables. 100 g fruit provides just 26 calories and contains no saturated fats or cholesterol; however, it is rich in dietary fiber, anti-oxidants, minerals, vitamins. The vegetable is one of the food items recommended by dieticians in cholesterol controlling and weight reduction programs.
  • Pumpkin is a storehouse of many anti-oxidant vitamins such as vitamin-A, vitamin-C and vitamin-E.
  • With 7384 mg per 100 g, it is one of the vegetables in the Cucurbitaceae family featuring highest levels of vitamin-A, providing about 246% of RDA. Vitamin A is a powerful natural anti-oxidant and is required by the body for maintaining the integrity of skin and mucus membranes. It is also an essential vitamin for good visual sight. Research studies suggest that natural foods rich in vitamin A help a body protects against lung and oral cavity cancers.
  • It is also an excellent source of many natural poly-phenolic flavonoid compounds such as α, ß carotenes, cryptoxanthin, lutein and zea-xanthin. Carotenes convert into vitamin A inside the body.
  • Zea-xanthin is a natural anti-oxidant which has UV (ultra-violet) rays filtering actions in the macula lutea in retina of the eyes. Thus, it helps protect from “age-related macular disease” (ARMD) in the elderly.
  • The fruit is a good source of B-complex group of vitamins like folates, niacin, vitamin B-6 (pyridoxine), thiamin and pantothenic acid.
  • It is also rich source of minerals like copper, calcium, potassium and phosphorus. (Source: Nutrition.com).

56

57

58

59

60

44. waluh

pumpkin

45. waluh

Scary Pumpking

47 WALUH

48 WALUH

49. WALUH

50. WALUH

51. WALUH

52 WALUH

53. WALUH

WALUH

54. WALUH

55. WALUH